20.11.2018 r. Jak być fit cały rok? Jedz ryby! Jesień i zima to czas, kiedy najłatwiej przybieramy na wadze. Niższe temperatury sprawiają, że jesteśmy mniej […]
Marka Ballantine’s wprowadza na polski rynek nowy wariant szkockiego trunku. Do rodziny produktów dołącza siedmioletnia whisky, dojrzewająca w dębowych beczkach po burbonie.
Czy pandemia nauczyła nas racjonalnego gospodarowania żywnością oraz zmieniała nasze zachowania w kuchni? Odpowiedź na to pytanie poznamy w ramach kolejnej, 6. już edycji projektu „Kulinarnie Mocni”. Pierwsze warsztaty odbę
Od pokruszonego lodu z syropem owocowym, przez sorbety, po wachlarz lodów mlecznych z dodatkami na patyku, w rożku lub w pudełku. Tak ewoluowały lody od starożytności do XX w.
PRZEPISNIK OLE!, więcej przepisów na: https://bit.ly/2BJ7EbH
Zupy goszczą na naszych stołach na co dzień, skradając serca i rozpieszczając podniebienia. Lato to idealny moment na przygotowanie aromatycznych kremów czy bulionów z sezonowych warzyw. Z przyprawami Vegeta Natur stworzysz zupy
Z okazji Dnia Mamy zaplanuj smaczny prezent w formie prostej, ale bardzo efektownej sałatki
Dynia to jedno z najbardziej wszechstronnych warzyw. Z jej miąższu można stworzyć pożywną zupę, pyszne racuchy i placki, a także słodki sernik. Dodatkowo, bogata jest w witaminy A, B1, B2, C, PP, jak również magnez, fosfor,
Planujesz walentynkową, romantyczną kolację dla swojej połówki? Zanim zaczniesz przygotowywać wykwintne potrawy, sprawdź jakie składniki dodadzą pikanterii Twoim daniom i rozbudzą zmysły w ten wyjątkowy wieczór...