Przepisy

Knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami

Knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami
Knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami Za oknami nadal nie widać wiosny, dlatego w ramach poprawy humoru wynikającego z tęsknoty za słońcem proponujemy

Knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami

Za oknami nadal nie widać wiosny, dlatego w ramach poprawy humoru wynikającego z tęsknoty za słońcem proponujemy owocowe danie o słonecznym smaku – knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami.

Składniki:

knedle ze śliwkami JAWO 1 op.

Składniki sosu:
6 żółtek
80 g cukru
75 ml Cognac
50 g bakalii

Przygotowanie sosu:

Ĺťółtka i cukier utrzeć na masę. Następnie miskę z masą jajeczną przełożyć na garnek wypełniony do 1/3 objętości gotującą się wodą i dalej ubijać masę na parze – aż zgęstnieje. Pod koniec ubijania dodać ostrożnie cognac. Następnie sos schłodzić do temperatury pokojowej.
Gotowym sosem polać ugotowane knedle i posypać bakaliami – smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na www.jawo.pl

A to już wiesz?  Para buch, czyli zdrowy obiad wprost w bambusowego koszyczka

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy