LIFESTYLE Żywienie

Zróbmy grilla!

Zróbmy grilla!
Grillowanie to już oficjalnie narodowy sport Polaków. Długi weekend majowy rozpoczyna sezon grillowego szaleństwa, który trwa przez całe wakacje, aż do jesieni. Zobacz, co w tym roku najlepiej wrzucić na ruszt, aby zaskoczyć domowników lub gości niczym najlepszy szef

Data publikacji: 2018-05-08
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zróbmy grilla!
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Grillowanie to już oficjalnie narodowy sport Polaków. Długi weekend majowy rozpoczyna sezon grillowego szaleństwa, który trwa przez całe wakacje, aż do jesieni. Zobacz, co w tym roku najlepiej wrzucić na ruszt, aby zaskoczyć domowników lub gości niczym najlepszy szef kuchni.

Zróbmy grilla! LIFESTYLE, Żywienie - Grillowanie to już oficjalnie narodowy sport Polaków. Długi weekend majowy rozpoczyna sezon grillowego szaleństwa, który trwa przez całe wakacje, aż do jesieni. Zobacz, co w tym roku najlepiej wrzucić na ruszt, aby zaskoczyć domowników lub gości niczym najlepszy szef kuchni.

Być jak MasterChef

Od kilku sezonów nawet najwierniejsi miłośnicy czerwonego mięsa puszczają wodze fantazji i testują różne oryginalne potrawy z grilla. Kiełbasa i karkówka ustępują miejsca owocom morza, rybom, skrzydełkom BBQ, serom ale też szparagom, burakom, a nawet truskawkom! Do tego niebanalne sałaty, aromatyczne dipy czy orzeźwiające tzatziki. Najlepsi kucharze w popularnych kulinarnych show udowadniają nie tylko to, że warto eksperymentować z nietypowymi składnikami, ale również że najsmaczniejsze dania warto przyrządzać najprostszymi metodami. A do takich należy właśnie grillowanie.

Aby jednak wydobyć z produktów pełen smak i aromat, niezbędne jest przygotowanie odpowiedniej marynaty, którą należy wcześniej dokładnie wetrzeć. Co jednak zrobić, aby poszczególne składniki i używane przyprawy nie przebarwiły nam dłoni, a zapach surowego mięsa, czosnku czy cebuli nie został na skórze? Koniecznie skorzystajmy z nowych rękawiczek nitrylowych do kontaktu z żywnością Jana Niezbędnego.  

Czarne rękawiczki Jana Niezbędnego są bardzo cienkie i elastyczne, dzięki czemu idealnie dopasowują się do dłoni, sprawiając wrażenie drugiej skóry. Ponadto są bezpudrowe, więc nie reagują z tłuszczami czy olejami. Niezastąpione w kuchni z pewnością zagoszczą na stałe w naszych domach, bo zapewniają wygodę użytkowania nie tylko podczas przygotowywania kulinarnych specjałów. Sprawdzą się także podczas takich czynności, jak sprzątanie, farbowanie włosów, malowanie, pastowanie butów, czyszczenie srebra, a także sprzątanie po zwierzętach.

 

Niezbędne akcesoria

Na ruszcie można przyrządzić dosłownie wszystko, nawet deser! Aby nie ograniczać swojej kulinarnej wyobraźni, zaopatrzmy się koniecznie w praktyczne tacki do grillowania. Mają one mnóstwo zalet: pozwalają na równomierne przypiekanie i sprawiają, że potrawy pozostają niezwykle soczyste. Ponadto redukują spalanie się tłuszczu na ogniu, chroniąc grill przed zabrudzeniem, a jednocześnie przepuszczają dym, który nadaje daniom charakterystyczny drzewny aromat. W tym sezonie czekają na nas dwa promocyjne pakiety od Jana Niezbędnego. Możemy wybrać duże i głębokie tacki z dołączonymi gratis sztućcami sałatkowym lub takie o wygodnym, prostokątnym kształcie z jedną sztuką więcej w zestawie.

A to już wiesz?  To, co dobre dla maluszka- pełne wartościowych przebadanych zbóż kaszki BoboVita

Podczas grillowania przyda nam się również folia aluminiowa Jana Niezbędnego. To doskonałe rozwiązanie do przygotowania np. camemberta bądź serka halloumi. Jej grubsza struktura sprawia, że nie pęka i nie kruszy się nawet pod wpływem ognia, zachowując jednocześnie intensywny smak potrawy.

Pamiętajmy też o innych akcesoriach, które ułatwiają jedzenie na świeżym powietrzu, takich jak naczynia jednorazowe: talerze, sztućce czy kubeczki gwarantują błyskawiczne posprzątanie po posiłku. Natomiast ekologiczna podpałka do grilla z drewna od Jana Niezbędnego, która została nasączona naturalnymi woskami roślinnymi, sprawi, że z łatwością rozpalimy urządzenie, a ogień będzie się tlił jasnym i czystym płomieniem.   

 

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Zróbmy grilla! LIFESTYLE, Żywienie - Grillowanie to już oficjalnie narodowy sport Polaków. Długi weekend majowy rozpoczyna sezon grillowego szaleństwa, który trwa przez całe wakacje, aż do jesieni. Zobacz, co w tym roku najlepiej wrzucić na ruszt, aby zaskoczyć domowników lub gości niczym najlepszy szef kuchni.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy