Polscy kucharze: Mariusz Olechno i Marcin Budynek prezentowali tatarską kuchnię z Podlasia w Malezji i Sułtanacie Brunei. Szkolili studentów z Brunei, gotowali dla przedstawicieli miejscowych władz, dyplomatów i Polonii.
Wielkanoc to czas wiosennej radości, wypoczynku i okazja do spotkań przy świątecznym stole. Marka Herbapol odpowiada na potrzeby najbardziej wymagających, i stanowi idealny wybór na święta!
Dawniej wierzono, że orzechy to rośliny magiczne, które przynoszą szczęście. Dzisiaj wiemy, że „magia” orzechów to przede wszystkim ich właściwości. Jakie korzyści płyną z sięgania po nie na co dzień zdradza Katarzy
Pieczone placuszki ziemniaczano-selerowe z ziołowym dipem to danie, które łączy w sobie trzy najważniejsze cechy – doskonale smakuje, świetnie prezentuje się na talerzu oraz przygotowane jest z samych wartościowych składnik�
Coraz więcej osób dokonuje zmian w codziennej diecie, wzbogacając ją mocniej w produkty roślinne lub w ogóle rezygnując z jedzenia mięsa. Przy takich modyfikacjach, często pojawia się pytanie – czy dostarczam organizmowi od
Polacy prowadzą coraz zdrowszy tryb życia. Zaczynają przestrzegać zasad odpowiedniego odżywiania, chętnie uprawiają sport oraz szukają produktów funkcjonalnych, które wywierają korzystny wpływ na organizm człowieka.
W opublikowanej w 2016 roku Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej warzywa wraz z owocami zostały umiejscowione w jej dolnej części. Jest to jasny sygnał, że powinny być one podstawą naszej diety.
Przepis: Mini pizze z Pasteną – pastą z suszonych pomidorów OLE!, pieczarkami oraz rukolą.
Kompozycja suszonych pomidorów, pestek dyni, ziół i oleju to niesamowita uczta nawet dla wyrafinowanego podniebienia. Pomidory i pestki dyni to duży zastrzyk witaminowy.