LIFESTYLE Żywienie

Wielkanocne wypieki z HELIO

Wielkanocne wypieki z HELIO
Poznaj szybkie, a efektowne przepisy na świąteczne ciasta, które przygotujesz z produktami

Data publikacji: 2018-03-20
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Wielkanocne wypieki z HELIO
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Poznaj szybkie, a efektowne przepisy na świąteczne ciasta, które przygotujesz z produktami HELIO

Wielkanocne wypieki z HELIO LIFESTYLE, Żywienie - Poznaj szybkie, a efektowne przepisy na świąteczne ciasta, które przygotujesz z produktami HELIO

Wiosenne święta coraz bliżej- kolorowe pisanki, bazie, wielkanocne zające, baranki i oczywiście… pyszne, aromatyczne ciasta- wkrótce będą zdobić wszystkie świąteczne stoły! By poczuć prawdziwy nastrój nadchodzącej Wielkiej Nocy w naszym świątecznym menu nie może zabraknąć tradycyjnego mazurka i keksu z bakaliami, które co roku cieszą się największą popularnością wśród domowników. Z produktami HELIO przygotujesz te wielkanocne wypieki w prosty, szybki i niezwykle efektowny sposób ;-)

MAZUREK ŚWIĄTECZNY HELIO NA 5 SPOSOBÓW

Kruche ciasto, słodka masa krówkowa HELIO i oczywiście apetyczne dekoracje z bakalii – oto prosty przepis na idealnego, świątecznego mazurka. Dzięki marce HELIO, ten tradycyjny wypiek wielkanocny, którego nazwa prawdopodobnie pochodzi od słowa „Mazur“, czyli dawnych mieszkańców Mazowsza, można przyrządzić na 5 różnych sposobów. Wszystko zależy bowiem od smaku masy krówkowej HELIO, która może być czekoladowa, orzechowa, o smaku advocata, a nawet kukułki. Choć najpopularniejszą masą do mazurków jest wciąż tradycyjny kajmak, wszystkie 5 smaków znajdziesz w linii bezglutenowych mas krówkowych HELIO. Są to naturalnie smacznie i gotowe do bezpośredniego spożycia masy wytwarzane według tradycyjnej receptury HELIO z surowców najwyższej jakości, przy wykorzystaniu pełnego mleka i bez użycia konserwantów czy oleju palmowego. Dzięki wzorowemu składowi, masy krówkowe HELIO mogą się poszczycić certyfikatem „Czytaj skład poleca“. Słodkie masy krówkowe HELIO mają znakomitą, kremową konsystencję i łatwo się rozsmarowują, dzięki temu wszystkie masy krówkowe HELIO idealnie się nadają nie tylko do mazurków, ale także do innych świątecznych wypieków! Ponadto, ich wyjątkowy skład bez konserwantów i bez glutenu sprawiają, że masy do ciast HELIO są bezpieczne dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej. Potwierdza to m.in. znak Przekreślonego Kłosa na opakowaniach HELIO oraz liczne prestiżowe nagrody przyznawane innowacyjnej linii mas do ciast HELIO przez ekspertów rynku.

A to już wiesz?  Jak przeżyć sesję? Obiady, które dodadzą Ci sił

PRZEPIS NA WIELKANOCNY MAZUREK KAJMAKOWY HELIO

Składniki

Ciasto: 200 g mąki, 100 g schłodzonego masła, 50 g cukru pudru,

2 żółtka, szczypta soli, odrobina zimnej wody

Na wierzch: Masa krówkowa HELIO kajmak

Do dekoracji: bakalie HELIO- Figi suszone, Migdały, Orzechy laskowe, Orzechy pekan, Orzechy nerkowca, Żurawina suszona, Migdały blanszowane,  Polewa i dekoracja deserowa HELIO;

Przygotowanie

Usypujemy z mąki, cukru pudru i soli kopczyk, w środek wbijamy 2 żółtka i pokrojone masło. Wszystko ręcznie mieszamy i zagniatamy- uzyskane w ten sposób ciasto ubijamy w kulkę i wkładamy na pół godziny do lodówki. Następnie posypujemy blat mąką i rozwałkowywujemy ciasto na kształt prostokąta – boki zagniatamy na ok. 1- 1,5 cm. Placek przenosimy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i nakłuwamy widelcem całe ciasto, następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 20-25 min. Po tym czasie studzimy ciasto i na wierzch nakładamy warstwę Masy krówkowej kajmak HELIO, następnie dekorujemy polewą i bakaliami HELIO.

Zobacz, jak w szybki, łatwy i efektowny sposób przygotujesz Mazurka z  masą krówkową HELIO z powyższego przepisu:

Tradycyjny mazurek kajmakowy HELIO będzie tak pyszny, że z pewnością szybko zniknie ze świątecznego stołu, dlatego warto przygotować na Wielkanoc jeszcze jedno ciasto, które również zdobędzie serca naszych domowników…

ŚWIĄTECZNY KEKS Z  MIESZANKĄ BAKALII HELIO

To aromatyczne, smaczne ciasto, które przygotujesz tak samo w prosty sposób, jak mazurka, a sekret udanego wypieku tkwi w gotowej- bogatej mieszance keksowej HELIO. Znajdziesz w niej wszystkie najlepsze bakalie- m.in. pełne witamin rodzynki sułtańskie, daktyle suszone bez pestek, a także kandyzowaną marchewkę, ananasy, papaję i skórkę pomarańczową. Dzięki temu ciasto zyska wyjątkowy aromat, a kolorowy mix pysznych bakalii HELIO sprawi, że świąteczny keks zdobędzie swym smakiem serca całej rodziny!

PRZEPIS NA ŚWIĄTECZNY KEKS HELIO

A to już wiesz?  Pełnowartościowe przysmaki, które warto mieć przy sobie

Składniki:

Mieszanka keksowa HELIO 300g, 5 jajek, 2 szklanki mąki, 250g masła, szklanka cukru, torebka cukru waniliowego, 2 płaskie łyżeczki proszu do pieczenia, kilka kropli aromatu rumowego, szczypta soli, Polewa i dekoracja mleczna HELIO;

Przygotowanie:

Masło miksujemy na kremową masę, dodajemy cukier, szczyptę soli i cukier wanilinowy. Ciągle mieszając, dodajemy do masy jajka, kilka kropel aromatu rumowego oraz wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Bakalie z Mieszanki keksowej HELIO obtaczamy w mące i w takiej formie dodajemy do ciasta. Wszystko razem mieszamy, przekładamy ciasto do wyłożonej papierem formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika należy ostudzić ciasto i udekorować gotową polewą HELIO.

Po więcej inspirujących przepisów- zapraszamy na kanał HELIO- Bakaliowe klimaty na Youtube.com. Znajdziesz tam również nasz sprawdzony przepis na szybką Babkę Wielkanocną z Masą krówkową kajmak i miksem keksowym HELIO :-)

Życzymy smacznych, zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, wiosennego nastroju i serdecznych spotkań w gronie rodziny!

HELIO
 

 

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Wielkanocne wypieki z HELIO LIFESTYLE, Żywienie - Poznaj szybkie, a efektowne przepisy na świąteczne ciasta, które przygotujesz z produktami HELIO
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy