Data publikacji: 2019-08-26
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Weekendowe grillowanie ze smakiem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!
Szukacie przepisu na udany sierpniowy weekend? Zaproście znajomych na grilla! W końcu nic tak nie poprawia humoru jak spędzenie czasu na świeżym powietrzu w towarzystwie najbliższych osób i pysznego jedzenia. Podczas tego typu spotkań warto jednak zadbać nie tylko o odpowiedni klimat, ale również o doskonały smak specjałów z rusztu. Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!
1. Kaszanka z warzywami (czas przygotowania: 25 min)
Składniki główne:
3 kaszanki (np. gryczane od JBB Bałdyga)
Cukinia
Bakłażan
Papryka czerwona
Cebula
Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Cukinię i bakłażana umyj oraz pokrój w poprzek w plastry o grubości około 1,5 cm. Lekko posól i odstaw na kilka minut, aż warzywa puszczą sok. Następnie osusz je ręcznikiem papierowym. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na części. Kaszankę również pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki grilluj, aż się zarumienią. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem do smaku.
2. Dynia pieczona z serem brie (czas przygotowania: 25 min)
Składniki:
Kiełbasa (np. z karkówką od JBB Bałdyga)
Ser brie
Połówka dyni piżmowej
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Dynie obierz ze skórki, pokrój na równe kawałki, polej oliwą i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Kiełbasę oraz ser brie pokrój w plastry równej grubości. Na wykałaczkę kolejno nabij upieczoną dynię, kiełbasę i ser. Grilluj aż się zarumieni.
3. Grillowana kiełbasa z fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami (czas przygotowania: 25 min)
Składniki:
Kiełbasa (np. swojska od JBB Bałdyga)
100 g sera feta
Czarne oliwki
Suszone pomidory
Świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
Oliwki, fetę i suszone pomidory pokrój na drobne kawałki. Wymieszaj składniki ze sobą, dopraw pieprzem. Kiełbasę rozkrój wzdłuż i napełnij farszem. Całość upiecz na grillu.
To się nazywa grillowanie ze smakiem!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie