LIFESTYLE Żywienie

Weekendowe grillowanie ze smakiem

Weekendowe grillowanie ze smakiem
Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i

Data publikacji: 2019-08-26
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Weekendowe grillowanie ze smakiem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!

Weekendowe grillowanie ze smakiem LIFESTYLE, Żywienie - Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!

Szukacie przepisu na udany sierpniowy weekend? Zaproście znajomych na grilla! W końcu nic tak nie poprawia humoru jak spędzenie czasu na świeżym powietrzu w towarzystwie najbliższych osób i pysznego jedzenia. Podczas tego typu spotkań warto jednak zadbać nie tylko o odpowiedni klimat, ale również o doskonały smak specjałów z rusztu. Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!

1. Kaszanka z warzywami (czas przygotowania: 25 min)

Składniki główne:

3 kaszanki (np. gryczane od JBB Bałdyga)
Cukinia
Bakłażan
Papryka czerwona
Cebula
Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinię i bakłażana umyj oraz pokrój w poprzek w plastry o grubości około 1,5 cm. Lekko posól i odstaw na kilka minut, aż warzywa puszczą sok. Następnie osusz je ręcznikiem papierowym. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na części. Kaszankę również pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki grilluj, aż się zarumienią. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem do smaku.

2. Dynia pieczona z serem brie (czas przygotowania: 25 min)

Składniki:

Kiełbasa (np. z karkówką od JBB Bałdyga)
Ser brie
Połówka dyni piżmowej
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Dynie obierz ze skórki, pokrój na równe kawałki, polej oliwą i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Kiełbasę oraz ser brie pokrój w plastry równej grubości. Na wykałaczkę kolejno nabij upieczoną dynię, kiełbasę i ser. Grilluj aż się zarumieni.

3. Grillowana kiełbasa z fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami (czas przygotowania: 25 min)

Składniki:

Kiełbasa (np. swojska od JBB Bałdyga)
100 g sera feta
Czarne oliwki
Suszone pomidory
Świeżo mielony pieprz

A to już wiesz?  Brownie z kokosową nutą i czekodżemem Łowicz

Sposób przygotowania:

Oliwki, fetę i suszone pomidory pokrój na drobne kawałki. Wymieszaj składniki ze sobą, dopraw pieprzem. Kiełbasę rozkrój wzdłuż i napełnij farszem. Całość upiecz na grillu.

To się nazywa grillowanie ze smakiem!

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Weekendowe grillowanie ze smakiem LIFESTYLE, Żywienie - Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy