LIFESTYLE Żywienie

Trzy pomysły na parówki w nowoczesnym wydaniu

Trzy pomysły na parówki w nowoczesnym wydaniu
Sprawdź koniecznie nasze przepisy na leczo, warzywa z parówkami oraz zapiekane parówki w cieście ziołowym. Obiecujemy, że będzie

Data publikacji: 2019-10-24
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Trzy pomysły na parówki w nowoczesnym wydaniu
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Sprawdź koniecznie nasze przepisy na leczo, warzywa z parówkami oraz zapiekane parówki w cieście ziołowym. Obiecujemy, że będzie pysznie!

Trzy pomysły na parówki w nowoczesnym wydaniu LIFESTYLE, Żywienie - Sprawdź koniecznie nasze przepisy na leczo, warzywa z parówkami oraz zapiekane parówki w cieście ziołowym. Obiecujemy, że będzie pysznie!

Za co uwielbiamy parówki? Za ich smak, uniwersalność i łatwość w przygotowaniu.  Sprawdzają się świetnie nie tylko na śniadanie, ale również jako składnik bardziej złożonych dań. Szukasz pomysłu na szybki i ciekawy obiad z ich wykorzystaniem? Sprawdź koniecznie nasze przepisy na leczo, warzywa z parówkami oraz zapiekane parówki w cieście ziołowym. Obiecujemy, że będzie pysznie!

1. Leczo z parówkami (czas przygotowania: 30 min)

Składniki:

Pół kilograma parówek (np. Polanek od JBB Bałdyga)
3 cebule
Czerwona papryka
Zielona papryka
Żółta papryka
Pomidory w puszce
2 łyżki koncentratu pomidorowego
200 g pieczarek
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Parówki i pieczarki pokrój w plasterki, a cebulę w piórka. Pieczarki podsmaż na oliwie, po chwili dodaj cebulę i podsmaż całość. Dodaj pomidory z puszki i koncentrat, pokrojone papryki i parówki. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj do miękkości warzyw.

2. Zapiekane parówki w cieście ziołowym (czas przygotowania: 40 min)

Składniki:

Parówki (np. Polanki od JBB Bałdyga)
Ser typu gouda
Masło

Składniki na ciasto:

Szklanka mąki pszennej
1 szklanka mleka
2 jajka
Garść świeżych ziół: bazylia, pietruszka, koperek
Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju na małej patelni. Parówki zawiń w placki naleśnikowe. Formę do zapiekania posmaruj masłem, ułóż zawinięte parówki i posyp startym na tarce serem. Całość piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut.

3. Parówki z warzywami (czas przygotowania: 30 min)

Składniki:

4 parówki (np. Polanki od JBB Bałdyga)
2 marchewki
Cebula
Papryka żółta
Papryka czerwona
Bakłażan
Cukinia
Słodka papryka
Imbir
Tymianek
Oliwa
Sól, pieprz

A to już wiesz?  Śledź i awokado – sprawdź, jak pysznie łączą się na talerzu

Sposób przygotowania:

Marchewki i cebulę obierz. Marchew pokrój w talarki, a cebulę w kostkę. Paprykę pokrój w paski, z kolei bakłażana i cukinię w plastry, a następnie na ćwiartki. W dużym garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i smaż przez chwilę. Następnie dodaj marchewki, paprykę, bakłażana i cukinię. Całość dopraw przyprawami. Parówki pokrój w talarki i dodaj do smażonych warzyw. Podsmaż jeszcze przez chwilę. Podawaj z pieczywem.

Życzymy smacznego!

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Trzy pomysły na parówki w nowoczesnym wydaniu LIFESTYLE, Żywienie - Sprawdź koniecznie nasze przepisy na leczo, warzywa z parówkami oraz zapiekane parówki w cieście ziołowym. Obiecujemy, że będzie pysznie!
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy