LIFESTYLE Żywienie

Sposób FRoSTY na… krem z groszku z twistem!

Sposób FRoSTY na… krem z groszku z twistem!
Krem z groszku w nowej odsłonie? Zaskocz domowników niespotykanym połączeniem i zamiast grzanki zaserwuj im… chrupiące paluszki

Data publikacji: 2018-09-10
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Sposób FRoSTY na… krem z groszku z twistem!
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Krem z groszku w nowej odsłonie? Zaskocz domowników niespotykanym połączeniem i zamiast grzanki zaserwuj im… chrupiące paluszki rybne!

Sposób FRoSTY na… krem z groszku z twistem! LIFESTYLE, Żywienie - Krem z groszku w nowej odsłonie? Zaskocz domowników niespotykanym połączeniem i zamiast grzanki zaserwuj im… chrupiące paluszki rybne!

Krem z groszku w nowej odsłonie? Zaskocz domowników niespotykanym połączeniem i zamiast grzanki zaserwuj im… chrupiące paluszki rybne!

 

Nie ma nic gorszego niż nuda w kuchni. Na szczęście, czasem wystarczy tylko mała zmiana, aby znane potrawy nabrały niespotykanego dotąd smaku. FRoSTA  przedstawia swój sposób na klasyczny krem z groszku. Kultowe, uwielbiane przez pokolenia Złote paluszki rybne FRoSTY występują tu w duecie z delikatną, gęstą zupą. Połączenie, uzupełnione orzeźwiającym sosem  miętowym, sprawdzi się jako sycący, łatwy do przygotowania obiad, który posmakuje każdemu.

 

 

Złote paluszki rybne w kremie z groszku

przepis Bartosza Liska – szefa kuchni warszawskiego Lokalu na rybę

 

Składniki:

1 opakowanie Złotych paluszków rybnych FRoSTY

 

Bulion warzywny:

3 marchewki
1/4 selera
liście pora
1 korzeń pietruszki
10 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
1,5 l wody

 

Zupa krem:

750 ml bulionu warzywnego
450 g mrożonego zielonego groszku
biała część pora
1 cebula czosnkowa
4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
3 łyżki oleju rzepakowego
sól
pieprz

 

Sos miętowy:

150  g gęstego jogurtu
3 gałązki świeżej mięty
szczypta soli
szczypta pieprzu
liście  mięty do przystrojenia

 

Przygotowanie:

1. Pokrój warzywa do bulionu, zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj pod przykryciem aż zmiękną.

2. Odcedź bulion.

3. Pokrój warzywa do zupy krem: por w plasterki, cebulę w kostkę, czosnek drobno  posiekaj
i podsmaż je na oleju.

4. Dodaj groszek i gorący bulion.  Gotuj około 10 minut aż groszek zmięknie, ale nie straci koloru.

5. Zblenduj zupę na krem i dopraw do smaku.

A to już wiesz?  Aromatyczna Wielkanoc w Polsce i na świecie

6. Przygotuj sos miętowy: liście mięty utrzyj w moździerzu, wymieszaj z jogurtem i dopraw
do smaku solą i pieprzem.

7. Upiecz Złote paluszki rybne w piekarniku zgodnie ze sposobem przygotowania podanym
na opakowaniu.

8. Zupę wlej do talerza, włóż 2 paluszki i ozdób sosem miętowym oraz listkami mięty.

 

Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku, FRoSTA nie stosuje żadnych dodatków do żywności. Złote paluszki – soczysty filet białej ryby w chrupiącej panierce znajdziemy je w sklepowych zamrażarkach w cenie 8,5 zł/ 300 g oraz 13 zł/ 450 g.

 

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Sposób FRoSTY na… krem z groszku z twistem! LIFESTYLE, Żywienie - Krem z groszku w nowej odsłonie? Zaskocz domowników niespotykanym połączeniem i zamiast grzanki zaserwuj im… chrupiące paluszki rybne!
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy