Data publikacji: 2018-09-10
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Sposób FRoSTY na… krem z groszku z twistem!
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Krem z groszku w nowej odsłonie? Zaskocz domowników niespotykanym połączeniem i zamiast grzanki zaserwuj im… chrupiące paluszki rybne!
Krem z groszku w nowej odsłonie? Zaskocz domowników niespotykanym połączeniem i zamiast grzanki zaserwuj im… chrupiące paluszki rybne!
Nie ma nic gorszego niż nuda w kuchni. Na szczęście, czasem wystarczy tylko mała zmiana, aby znane potrawy nabrały niespotykanego dotąd smaku. FRoSTA przedstawia swój sposób na klasyczny krem z groszku. Kultowe, uwielbiane przez pokolenia Złote paluszki rybne FRoSTY występują tu w duecie z delikatną, gęstą zupą. Połączenie, uzupełnione orzeźwiającym sosem miętowym, sprawdzi się jako sycący, łatwy do przygotowania obiad, który posmakuje każdemu.
Złote paluszki rybne w kremie z groszku
przepis Bartosza Liska – szefa kuchni warszawskiego Lokalu na rybę
Składniki:
1 opakowanie Złotych paluszków rybnych FRoSTY
Bulion warzywny:
3 marchewki
1/4 selera
liście pora
1 korzeń pietruszki
10 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe
1,5 l wody
Zupa krem:
750 ml bulionu warzywnego
450 g mrożonego zielonego groszku
biała część pora
1 cebula czosnkowa
4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
3 łyżki oleju rzepakowego
sól
pieprz
Sos miętowy:
150 g gęstego jogurtu
3 gałązki świeżej mięty
szczypta soli
szczypta pieprzu
liście mięty do przystrojenia
Przygotowanie:
1. Pokrój warzywa do bulionu, zalej wodą, dodaj przyprawy i gotuj pod przykryciem aż zmiękną.
2. Odcedź bulion.
3. Pokrój warzywa do zupy krem: por w plasterki, cebulę w kostkę, czosnek drobno posiekaj
i podsmaż je na oleju.
4. Dodaj groszek i gorący bulion. Gotuj około 10 minut aż groszek zmięknie, ale nie straci koloru.
5. Zblenduj zupę na krem i dopraw do smaku.
6. Przygotuj sos miętowy: liście mięty utrzyj w moździerzu, wymieszaj z jogurtem i dopraw
do smaku solą i pieprzem.
7. Upiecz Złote paluszki rybne w piekarniku zgodnie ze sposobem przygotowania podanym
na opakowaniu.
8. Zupę wlej do talerza, włóż 2 paluszki i ozdób sosem miętowym oraz listkami mięty.
Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku, FRoSTA nie stosuje żadnych dodatków do żywności. Złote paluszki – soczysty filet białej ryby w chrupiącej panierce znajdziemy je w sklepowych zamrażarkach w cenie 8,5 zł/ 300 g oraz 13 zł/ 450 g.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie