Data publikacji: 2018-08-09
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Siekane burgery wołowe na wakacyjnego grilla
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Kolejny wakacyjny weekend przed nami. Tym razem proponujemy domowe burgery z soczystą siekaną wołowiną, ogórkami i chrzanem.
Przed nami kolejny wakacyjny weekend. Czeka nas grillowy wieczór, podczas którego będziemy celebrować wspólne chwile z rodziną i przyjaciółmi. Tym razem, zamiast klasycznych potraw z rusztu proponujemy domowe burgery z soczystą siekaną wołowiną, ogórkami i chrzanem. Ta forma letniego dania nada wyjątkowy charakter grillowemu menu i z pewnością zachwyci wszystkich gości.
Składniki (4 porcje)
chrzan Krakus – 4 łyżki
ogórki korniszony z czosnkiem Krakus – 8 szt.
wołowina (np. antrykot) – 440 g
bułka – 4 szt.
sałata karbowana – 4 liście
oliwa z oliwek – 3 łyżki
szczypta soli i pieprzu
Przygotowanie
Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić.
Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować.
Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury.
Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po 1 łyżce chrzanu Krakus oraz plastry ogórków korniszonów z czosnkiem, również od Krakusa.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie