Data publikacji: 2019-01-22
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Pyszny karnawał w rybnym wydaniu
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Szampańska zabawa w karnawałowym rytmie! Zaproś swoich przyjaciół i bawcie się razem, kosztując wyśmienitych przekąsek. Podpowiemy, jak rozpieścić podniebienia swoich gości rewelacyjnymi smakami.

Szampańska zabawa w karnawałowym rytmie! Zaproś swoich przyjaciół i bawcie się razem, kosztując wyśmienitych przekąsek. Podpowiemy, jak rozpieścić podniebienia swoich gości rewelacyjnymi smakami.
Karnawał to kolorowy czas również na talerzach. Wypróbuj egzotyczne przepisy, które zaskakują ciekawymi połączeniami smaków.
Egzotyczna sałatka ze śledziem
Składniki:
beczka śledzi – filety z suszonymi pomidorami 550 g SEKO
kilka sztuk marakui
kilka plasterków kiwi
kilka plastrów ananasa, awokado i mango
pestki z jednego granatu
papryczka chilli
owoc karamboli
sok z cytryny
sól
imbir mielony
Przygotowanie:
Owoce marakui przekrawamy na pół, drylujemy, a miąższ przekładamy do miseczki. Kroimy filety z suszonymi pomidorami na mniejsze kawałki. Plastry ananasa, kiwi, awokado i mango kroimy w kostkę, skrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny.
Pokrojone owoce i filety z suszonymi pomidorami łączymy i dodajemy miąższ z marakui, pestki granatu i drobno pokrojoną papryczkę chili. Całość mieszamy, delikatnie przyprawiając odrobiną soli oraz imbiru, i faszerujemy miseczki z marakui przygotowanym nadzieniem, dodatkowo ozdabiając każdą plasterkiem owocu karamboli.
Śledziowe tzatziki na ostro
Składniki:
śledzik na okrągło sweet chilli 200 g SEKO
5 łyżek jogurtu greckiego
2 łyżki śmietany 18%
2 ząbki czosnku
pół świeżego ogórka
sól
pieprz
szczypta cukru
koperek
Przygotowanie:
Śledzika odsączamy i drobno kroimy. Ogórka ścieramy na tarce na drobnych oczkach, odstawiamy na parę minut i odsączamy z nadmiaru wody. Do ogórka dodajemy jogurt, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Śledzika mieszamy z sosem i odstawiamy do lodówki na 30 min, aby składniki się „przegryzły”. Podajemy z plackami ziemniaczanymi lub pieczonym ziemniakiem.
Pysznej zabawy karnawałowej!
W ofercie SEKO jest ponad 200 pozycji asortymentowych w 17 kategoriach. Są to marynaty, mrożonki, pasty, sałatki i konserwy przygotowane głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z certyfikowanych łowisk Islandii, Norwegii, Danii, Niemiec i Kanady. Produkty SEKO są dostępne w sieciach handlowych i hurtowniach na terenie całego kraju, a także na rynkach zagranicznych, m.in. w Niemczech, Czechach, Słowacji, Irlandii, Anglii, Rumunii, we Włoszech i we Francji oraz na Litwie.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie