Data publikacji: 2020-05-13
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Pstrąg zapiekany z kaparami z sosem śmietanowym i chipsami ziemniaczanymi
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Przepis na Pstrąga
Składniki:
2 wypatroszone filety pstrąga
pęczek natki pietruszki
4 ząbki czosnku
1 cytryna
1/3 słoiczka kaparów w oleju z ziołami OLE!
pieprz cytrynowy
oliwa
sól himalajska
4 ziemniaki
cebula
1 łyżka masła
Śmietana
Filety dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy czosnkiem. Oprószamy solą i pieprzem cytrynowym.
Do środka filetów wkładamy po garści pietruszki, posiekany ząbek czosnku, 4 plasterki cytryny oraz łyżkę kaparów. Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na 0,5 cm plasterki, które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Pstrągi pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 min.
Pod koniec pieczenia na górę nakładamy upieczone ziemniaczki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Na koniec powoli dodajemy śmietanę wraz z kaparami. Odstawiamy z ognia. Mieszamy, doprawiamy i podajemy do ryby i ziemniaczków.
Więcej na: www.wole-ole.pl
__________________________
Kapary w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 212 ml
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie