Data publikacji: 2019-11-06
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Przygotowania do zimy z jarmarkiem Żuławskie Smaki w CH Osowa
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Zima już za pasem, a jesienna pogoda jest coraz bardziej deszczowa. Aby dobrze przygotować swoją spiżarnię na zimę, warto odwiedzić jarmark „Żuławskie Smaki”, który 8-9 listopada po raz kolejny zaoferuje klientom CH Osowa lokalne produkty i wyroby najwyższej jakości.
Zima już za pasem, a jesienna pogoda jest coraz bardziej deszczowa. Aby dobrze przygotować swoją spiżarnię na zimę, warto odwiedzić jarmark „Żuławskie Smaki”, który 8-9 listopada po raz kolejny zaoferuje klientom CH Osowa lokalne produkty i wyroby najwyższej jakości.
Coraz częściej zwracamy się w stronę produktów ekologicznych i własnej produkcji od okolicznych rzemieślników. Zwłaszcza przed najcięższym okresem w roku, czasem jesienno-zimowym warto pomyśleć o swoim zdrowiu, dlatego wystawcy na jarmarku w CH Osowa przygotowali produkty idealne na chłodne dni.
Lekarstwo prosto z natury
W okresie grypy i przeziębienia najczęściej sięgamy oczywiście po miód. Wzmacnia on serce, koi nerwy, a co najważniejsze – niektóre bakterie zwalcza lepiej niż antybiotyki. Dzięki Żuławskiej Pasiece Wędrownej, będzie można sięgnąć po szeroką gamę naturalnych, tegorocznych miodów w wielu smakach, które nadadzą się zarówno jako dodatek do potraw, jak i herbaty z cytryną. Są to najświeższe pyłki zebrane w czasie ostatnich kilku miesięcy, które gwarantują nam najwyższą jakość lokalnego miodu.
Aromaty lata i jesieni
Oprócz naturalnego miodu listopadowy jarmark będzie pachniał kiszonkami, które mają wiele właściwości prozdrowotnych i świetnie sprawdzają się jako przetwory na zimę. Pyszną kiszoną kapustę, ogórki i inne warzywa zaprezentuje Żuławska Zagroda. Dla wytrawnych podniebień i miłośników domowej kuchni wystawcy jarmarku przygotowali m.in. znakomite pierogi oraz dania kuchni tradycyjnej z lokalnych produktów od Halinki, pachnące, domowo przyrządzane wędliny i kremowe pasztety, ze 100% mięsa hodowanego naturalnie i szerokiej gamy pachnących ziół od Specjałów z Borów, a na osłodę Kajmak Pomorski w wielu smakach od firmy Polder.
Dodatkową atrakcją i dużą zaletą dla odwiedzających są darmowe degustacje przy każdym stoisku.
Wystawcy listopadowej edycji „Żuławskie Smaki”
Żuławska Zagroda – kiszonki i przetwory warzywne
Specjały z Borów – naturalne wyroby mięsne i wędzonki
Pierogi Halinki – domowe pierogi i dania kuchni tradycyjnej
Polder – tradycyjny Kajmak Pomorski w wielu smakach
Żuławska Pasieka Wędrowna – naturalne miody z Żuław
Smakowite zakupy w każdy pierwszy piątek i sobotę miesiąca w CH Osowa.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie