LIFESTYLE Żywienie

Przepis na słodki orzechowy raj, czyli aromatyczne ciasteczka orzechowe z mąki a

Przepis na słodki orzechowy raj, czyli aromatyczne ciasteczka orzechowe z mąki a
Przepis na wyjątkowo aromatyczne ciasteczka podbijające podniebienia swym wspaniałym orzechowym smakiem. Powstają z wartościowej mąki z orzechów arachidowych i nie zawierają żadnego dodatku mąki

Data publikacji: 2019-04-11
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Przepis na słodki orzechowy raj, czyli aromatyczne ciasteczka orzechowe z mąki a
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Przepis na wyjątkowo aromatyczne ciasteczka podbijające podniebienia swym wspaniałym orzechowym smakiem. Powstają z wartościowej mąki z orzechów arachidowych i nie zawierają żadnego dodatku mąki pszennej.

Przepis na słodki orzechowy raj, czyli aromatyczne ciasteczka orzechowe z mąki a LIFESTYLE, Żywienie - Przepis na wyjątkowo aromatyczne ciasteczka podbijające podniebienia swym wspaniałym orzechowym smakiem. Powstają z wartościowej mąki z orzechów arachidowych i nie zawierają żadnego dodatku mąki pszennej.

 

 

Przepis na wyjątkowo aromatyczne ciasteczka podbijające podniebienia swym wspaniałym orzechowym smakiem. Powstają z wartościowej mąki z orzechów arachidowych i nie zawierają żadnego dodatku mąki pszennej. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, pieką się zaledwie 10 minut, a do tego są naturalnie bezglutenowe, więc doskonale sprawdzą się jako codzienna słodka przekąska. Przełożone dowolnym kremem lub masłem orzechowym prezentują się efektownie, więc idealnie pasują na poczęstunek dla gości.

 

Składniki:

10 łyżek mąki arachidowej Ol'Vita
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
2 jajka
Garść dowolnych orzechów
szczypta soli

 

Przygotowanie

Orzechy siekamy nożem
Mąkę, jajka, miód, masło, sól oraz sodę umieszczamy w misce
Całość miksujemy mikserem na masę o konsystencji plasteliny
Dodajemy posiekane orzechy całość mieszamy lub miksujemy na wolnych obrotach tylko do wymieszania składników
Formujemy małe kuleczki i spłaszczamy je ręką lub widelcem
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 10 minut
Upieczone wykładamy na kratkę do studzenia
Można je przechowywać w pojemniczku do 1 tygodnia

 

 

Wskazówka:

Ciasteczka można przełożyć dowolnym kremem lub masłem orzechowym tworząc z nich smakowite markizy.

 

Gotowe! Smacznego!

Więcej zdrowych inspiracji na olvita.pl 

 

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Przepis na słodki orzechowy raj, czyli aromatyczne ciasteczka orzechowe z mąki a LIFESTYLE, Żywienie - Przepis na wyjątkowo aromatyczne ciasteczka podbijające podniebienia swym wspaniałym orzechowym smakiem. Powstają z wartościowej mąki z orzechów arachidowych i nie zawierają żadnego dodatku mąki pszennej.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  W tornistrze zawsze powinno być miejsce na drugie śniadanie!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy