Åšlimaczki z tortilli z sosem koperkowym
Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.
Oto przepis na pysznÄ… przekÄ…skÄ™ – idealnÄ… na karnawaÅ‚owe przyjÄ™cie lub po prostu, gdy mamy ochotÄ™ na „coÅ› na zÄ…b”. Smacznego!
Składniki:
– placki tortilli
– saÅ‚ata masÅ‚owa
– Å‚osoÅ› wÄ™dzony na zimno plasterkowany
– Å›wieży ogórek
– sos koperkowy Tarsmak
– Å›wieży rozmaryn
Wykonanie:
Placki tortilli posmarować z jednej strony sosem koperkowym marki Tarsmak. Na sos położyć liście sałaty, świeży rozmaryn, plasterki łososia oraz cienkie i długie plastry ogórka. Tak przygotowane tortille zwinąć ciasno, pokroić w kilkucentymetrowe kawałki i każdy związać długim szczypiorkiem.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.