LIFESTYLE Żywienie

Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex

Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex
Łukasz Lisowski - szef kuchni z bogatym doświadczeniem, rozpoczął współpracę z polskim producentem sosów i dodatków gastronomicznych

Data publikacji: 2019-10-30
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Łukasz Lisowski – szef kuchni z bogatym doświadczeniem, rozpoczął współpracę z polskim producentem sosów i dodatków gastronomicznych Fanex.

Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex LIFESTYLE, Żywienie - Łukasz Lisowski - szef kuchni z bogatym doświadczeniem, rozpoczął współpracę z polskim producentem sosów i dodatków gastronomicznych Fanex.

Łukasz Lisowski – szef kuchni z bogatym doświadczeniem, rozpoczął współpracę z polskim producentem sosów i dodatków gastronomicznych Fanex. Na stanowisku eksperta ds. gastronomii, będzie odpowiedzialny m.in. za prowadzenie szkoleń i warsztatów kulinarnych oraz wsparcie merytoryczne poszczególnych działów firmy.

Łukasz Lisowski – kucharz oraz technolog żywienia z zawodu i z zamiłowania, to absolwent technikum gastronomicznego oraz Wyższej Szkoły Hotelarstwa, Gastronomii i Turystyki w Warszawie.

Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Warsaw Marriott Hotel, Stuttgart Marriott Hotel Sindelfingen oraz w Courtyard by Marriott przy warszawskim Lotnisku Chopina. Wcześniej współpracował także z hotelami InterContinental w Warszawie oraz w Berlinie.

Wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie zawodowe, od dłuższego czasu zajmuje się także doradztwem dla firm spożywczych. Wiele lat był odpowiedzialny za organizację i prowadzenie prezentacji, warsztatów kulinarnych oraz profesjonalnych szkoleń gastronomicznych. Współpracował z wieloma uznanymi szefami kuchni światowego formatu, m.in. z Marco Pierre White.

Żadne stanowisko w kuchni nie jest mu obce, a jego bogate i uniwersalne doświadczenie wiąże się zarówno z kuchnią zimną, gorąca, a la carte, bankietową, cateringową, a także z cukiernictwem. Hobbystycznie oraz zawodowo, zajmuję się również profesjonalną stylizacją i fotografią kulinarną.

Obecnie, w firmie Fanex zajmuje stanowisko Eksperta do spraw Gastronomii i  prowadził będzie spotkania, szkolenia oraz warsztaty kulinarne. Jednocześnie będzie merytorycznym oraz kulinarnym wsparciem dla poszczególnych działów firmy, takich jak np. laboratorium, czy też dział produkcji lub obsługi klienta.

 

***

Fanex Sp. z o.o. zajmuje się produkcją sosów, ketchupów, majonezów, musztard, dressingów, marynat, paluszków i innych przekąsek dla odbiorców gastronomicznych i detalicznych. Spółka jest polską firmą rodzinną,  która działa na rynku od 1988 roku.

A to już wiesz?  Wiosna na talerzu

Produkcja firmy Fanex skupia się głównie wokół wyrobów zaspokajających potrzeby i wymagania szeroko pojętej gastronomii oraz sieci marketów detalicznych. Wykorzystuje naturalne surowce o najwyższych parametrach jakościowych. W ofercie posiada zarówno wyroby sygnowane logo „Fanex” (około 300 podstawowych receptur produktowych), jak i marki własne tworzone na specjalne potrzeby klientów.

Kluczowe produkty Fanexu zostały wielokrotnie wyróżnione i docenione przez konsumentów. Flagowy dla producenta „Ketchup nr VII” od dwudziestu lat sygnowany jest znakiem jakości "Q" zastrzeżonym na rzecz Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji. Ponadto „Ketchup nr 7”, „Sos Tysiąca Wysp”, „Sos Gyros”, „Sos Salsa Mexicana”, „Sos Pikantny z Sambalem” „Sos Remoulada” oraz „Sos Meksykański”, zostały wyróżnione znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” przyznawanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex LIFESTYLE, Żywienie - Łukasz Lisowski - szef kuchni z bogatym doświadczeniem, rozpoczął współpracę z polskim producentem sosów i dodatków gastronomicznych Fanex.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy