Skip to content
piątek, 3 października, 2025
Latest:
  • Jesienna chandra? Zjedz kaszę na poprawę humoru!
  • Jak jeść lżej, a nadal smacznie? Lato w kuchni
  • 22 sierpnia – międzynarodowy dzień bułeczek bao, czyli święto azjatyckiej kuchni
  • 5 pytań o nabiał, które zawsze chciałeś zadać
  • Jak wspierać karmiące mamy? Oto jest pytanie!
Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli

Burgundia

Aktualności i wiadomości prasowe: napoje, żywność, Francja

  • burgundia.pl
  • Aktualności
  • Alkohole
  • Herabta
  • Napoje
  • Kawa
  • Przepisy
  • Żywność
    • Żywienie
Produkty regionalne Zdrowe jedzenie

Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli

Opublikowano 4 lata temu: 15 czerwca, 202118 czerwca, 2021 burgundia.pl Przeczytasz w: 4 minut/y
https://www.burgundia.pl/ › Produkty regionalne
Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli
Platforma skupia rzemieślniczych wytwórców z całej Polski, którzy na internetowym straganie sprzedają swoje dobra – ekologiczne warzywa i owoce, nabiał i wiejskie jaja, ryby i mięso z małych hodowli, ale także przetwory czy chleby i ciasta. Wszystko wyprodukowane bez sztucznych dodatków, w zgodzie z rodzinnymi tradycjami.

LokalnyRolnik.pl to wirtualny targ prawdziwego jedzenia. Łączy konsumentów wybierających zdrowe jedzenie, wyprodukowane w sposób zrównoważony, z zaufanymi rolnikami i małymi wytwórcami. Platforma umożliwia złożenie przez internet zamówienia na wyroby z różnych gospodarstw z całej Polski i odbiór świeżych produktów już kolejnego dnia.

Powstały w 2014 roku Lokalny Rolnik to inicjatywa Sylwii i Andreja Modiców, rodziców Zarji cierpiącej na alergie pokarmowe. Dostrzegając lukę na rynku ekologicznej żywności, małżeństwo powołało do życia internetowe targowisko. Dzięki niemu konsumenci zyskują łatwiejszy dostęp do zdrowego, tradycyjnego jedzenia, a lokalne manufaktury rolnicze i hodowlane mogą szerzej eksponować swoje wytwory.

Misja firmy
Od początku działalności firma dba o propagowanie idei stylu życia zgodnego ze zrównoważonym światem. Swoją misję realizuje, promując zdrowe nawyki żywieniowe i wspierając drobnych rzemieślników, z zachowaniem pełnego szacunku dla natury. Wartości zrównoważonego rozwoju integrują stale rosnącą społeczność Lokalnego Rolnika.

Dla zdrowego społeczeństwa
LokalnyRolnik.pl skupia osoby poszukujące zdrowej alternatywy dla wysoko przetworzonej żywności, produkowanej przy użyciu konserwantów i chemicznych ulepszaczy. Firma w codziennych działaniach zachęca do podejmowania świadomych wyborów w kwestiach żywieniowych, podkreślając ich pozytywny wpływ na zdrowie i samopoczucie klientów. Na wirtualnym targu dostępne są wyłącznie produkty o czystej etykiecie, z krótkim terminem przydatności, wytworzone dzięki naturalnym, bezpiecznym metodom. Zakupy za pośrednictwem platformy pozwalają osobom prowadzącym intensywny tryb życia w komfortowy sposób zyskać dostęp do świeżego jedzenia w uczciwych cenach.

Dla małych rzemieślników
Na wirtualnym straganie swoje produkty wystawiają właściciele małych gospodarstw pracujący w sposób daleki od standardów przemysłowych. Wyróżniają ich niekonwencjonalne metody uprawy i hodowli, często oparte na wieloletnich tradycjach rodzinnych. Część afiliowanych gospodarstw posiada certyfikat ekologiczny. Lokalny Rolnik wspiera drobnych wytwórców jedzenia w duchu slow food, oferując współpracę na uczciwych zasadach. Platforma stwarza okazję do promocji produktów z poszczególnych regionów Polski, budząc coraz większy apetyt wśród mieszkańców wielkich miast na tradycyjne, rzemieślnicze dobra.

Dla dobra planety
Firma stoi na straży zachowania najwyższych standardów produkcji jedzenia przy jednoczesnej trosce o środowisko. Partnerzy Lokalnego Rolnika przechodzą proces weryfikacji w aspekcie m.in. wykorzystania naturalnych składników, dobrego traktowania zwierząt, jak i dążenia do zminimalizowania negatywnego wpływu na naturę. Założyciele firmy dbają o to, aby rozwijała się zgodnie z zasadami środowiskowej odpowiedzialności biznesu. Wprowadzają zaawansowane rozwiązania logistyczne, by zmniejszać ślad węglowy oraz niwelować do zera problem marnowania żywności na poziomie dystrybucji.

Jak działa LokalnyRolnik.pl?
Zaloguj się na www.lokalnyrolnik.pl i poznaj ofertę wytwórców zlokalizowanych najbliżej ciebie. Złóż zamówienie, wybierając spośród warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli, przetworów czy tradycyjnych wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Przesyłka może być dostarczona wprost pod twoje drzwi – możesz ją także odebrać z punktów stacjonarnych znajdujących się w największych polskich miastach (Warszawa, Kraków, Katowice, Wrocław oraz ich okolice). Po zrealizowaniu zamówienia lokalny producent otrzyma pieniądze, a ty możesz wystawić mu wirtualną rekomendację.

Lokalny Rolnik w liczbach:
• 120 regionalnych rzemieślników
• 50 000 rodzin robiących zakupy na wirtualnym targowisku
• ponad 3 500 produktów dostępnych na platformie każdego dnia

Więcej informacji dostępnych jest na www.lokalnyrolnik.pl, www.facebook.pl/lokalnyrolnikpl oraz www.instagram.com/lokalnyrolnik

Bezpośredni link:
Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli https://www.burgundia.pl/lokalny-rolnik-to-wirtualny-targ-prawdziwego-jedzenia-warzyw-i-owocow-z-ekologicznych-upraw-wiejskich-jaj-i-nabialu-miesa-wedlin-i-ryb-z-malych-hodowli

#lokalny rolnik siedlce #lokalny rolnik katowice #lokalny rolnik targ #lokalny rolnik dlugoleka #lokalny rolnik poznań #lokalny rolnik praca opinie
  • ← Miraculum: Mikołaj Roznerski twarzą marki WARS
  • Spacery po lesie, rowerowe wycieczki: Dietetycznie, aktywnie i zdrowo, czyli jak zorganizować sobie ruch na świeżym powietrzu? →
Ciekawe artykuły

Smak lata zamknięty w słoiku

Smak lata zamknięty w słoiku
Chociaż żar za oknem doskwiera, to właśnie on sprawia, że owoce w tym roku są wyjątkowo słodkie i jest ich znacznie więcej niż w latach ubiegłych. Efekt? Agrest, śliwki czy jabłka już dawno nie były tak tanie. Dlatego wi

Grillowanie w Twoim stylu

Grillowanie w Twoim stylu
Długo wyczekiwany, na szczęście nareszcie się zaczął. Sezon grillowy! Chociaż pogoda jeszcze w kratkę, niemal wszyscy ruszamy na działkę czy do ogrodu, aby wrzucić coś na ruszt. Sposobów jest jednak wiele. Jaki jest Twój

Nowe kształty makaronów Podravka dla dzieci

Nowe kształty makaronów Podravka dla dzieci
Podravka rozbudowuje swoje portfolio i wprowadza na rynek dwa nowe kształty makaronów stworzone specjalnie z myślą o dzieciach.

69% Polaków częściej gotowało w domu podczas pandemii!

69% Polaków częściej gotowało w domu podczas pandemii!
Czy pandemia nauczyła nas racjonalnego gospodarowania żywnością oraz zmieniała nasze zachowania w kuchni? Odpowiedź na to pytanie poznamy w ramach kolejnej, 6. już edycji projektu „Kulinarnie Mocni”. Pierwsze warsztaty odbę

Bezmleczne kaszki BoboVita w zupełnie nowej odsłonie

Bezmleczne kaszki BoboVita w zupełnie nowej odsłonie
Dzięki nowym opakowaniom teraz jeszcze łatwiej można je znaleźć na sklepowej półce!

„Kulinarnie mocni” gotują i nie marnują

„Kulinarnie mocni” gotują i nie marnują
Kulinarnie Mocni wystartowali z piątą edycją programu. W tym roku, organizatorzy stawiają szczególny nacisk na niemarnowanie jedzenia.

Pyszne bułeczki na śniadanie z linią „Domowa Piekarnia”

Pyszne bułeczki na śniadanie z linią „Domowa Piekarnia”
Pyszne bułeczki na śniadanie z linią „Domowa Piekarnia” – prosto z Młyna Jaczkowice Zapachu pieczywa unoszącego się po całym domu babci nie można do niczego […]

Wafle ryżowe Britta – idealna przekąska na lato

Wafle ryżowe Britta – idealna przekąska na lato
Wspaniała pogoda i coraz dłuższe dni sprawiają, że jak najwięcej czasu chcemy spędzić poza domem.

20 stycznia czyli… Światowy Dzień Bigosu!

20 stycznia czyli… Światowy Dzień Bigosu!
Bigos to jedna z tradycyjnych potraw o kilkusetletniej tradycji, która przyrządzana jest w większości polskich domów niezależnie od regionu czy pory roku. Aromatyczny kociołek zajmuje czołowe miejsce na naszych stołach, a dzis

Szparagowy zawrót głowy

Szparagowy zawrót głowy
Zielone szparagi to hit każdej wiosny. Sezon na te charakterystyczne warzywa trwa zazwyczaj od marca do końca czerwca. Podaje się je jako przystawkę – owinięte szynką parmeńską lub dodatek do głównego dania – upieczone z
Październik 2025
P W Ś C P S N
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Paź    
Strony
  • Archiwum
  • Domena na sprzedaż, Kup domenę.
  • Nasze strony
  • Polityka praw autorskich
  • Privacy
  • Tematy
  • Współpraca
Partnerzy
    norweski nauka, języka przez skype,tłumaczenia norweski nauka, języka przez skype,tłumaczenia norweski nauka, języka przez skype,tłumaczenia
Tagi
alkoholcejcychDrinkidzifreixenetjakojestKoktajleLIFESTYLEmarkinbspoacutepiwapiworokutaktymwinaŻywienie
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Pozostawiając w ustawieniach przeglądarki włączoną obsługę plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie.

Więcej informacji na ten temat można znaleźć w dziale polityka prywatności/prywatność i wykorzystywania plików cookies/polityka cookies | Copyright © 2005 - 2025 by EYC.