Skip to content
środa, 3 grudnia, 2025
Latest:
  • Jesienna chandra? Zjedz kaszę na poprawę humoru!
  • Jak jeść lżej, a nadal smacznie? Lato w kuchni
  • 22 sierpnia – międzynarodowy dzień bułeczek bao, czyli święto azjatyckiej kuchni
  • 5 pytań o nabiał, które zawsze chciałeś zadać
  • Jak wspierać karmiące mamy? Oto jest pytanie!
Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli

Burgundia

Aktualności i wiadomości prasowe: napoje, żywność, Francja

  • burgundia.pl
  • Aktualności
  • Alkohole
  • Herabta
  • Napoje
  • Kawa
  • Przepisy
  • Żywność
    • Żywienie
Produkty regionalne Zdrowe jedzenie

Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli

Opublikowano 4 lata temu: 15 czerwca, 202118 czerwca, 2021 burgundia.pl Przeczytasz w: 4 minut/y
https://www.burgundia.pl/ › Produkty regionalne
Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli
Platforma skupia rzemieślniczych wytwórców z całej Polski, którzy na internetowym straganie sprzedają swoje dobra – ekologiczne warzywa i owoce, nabiał i wiejskie jaja, ryby i mięso z małych hodowli, ale także przetwory czy chleby i ciasta. Wszystko wyprodukowane bez sztucznych dodatków, w zgodzie z rodzinnymi tradycjami.

LokalnyRolnik.pl to wirtualny targ prawdziwego jedzenia. Łączy konsumentów wybierających zdrowe jedzenie, wyprodukowane w sposób zrównoważony, z zaufanymi rolnikami i małymi wytwórcami. Platforma umożliwia złożenie przez internet zamówienia na wyroby z różnych gospodarstw z całej Polski i odbiór świeżych produktów już kolejnego dnia.

Powstały w 2014 roku Lokalny Rolnik to inicjatywa Sylwii i Andreja Modiców, rodziców Zarji cierpiącej na alergie pokarmowe. Dostrzegając lukę na rynku ekologicznej żywności, małżeństwo powołało do życia internetowe targowisko. Dzięki niemu konsumenci zyskują łatwiejszy dostęp do zdrowego, tradycyjnego jedzenia, a lokalne manufaktury rolnicze i hodowlane mogą szerzej eksponować swoje wytwory.

Misja firmy
Od początku działalności firma dba o propagowanie idei stylu życia zgodnego ze zrównoważonym światem. Swoją misję realizuje, promując zdrowe nawyki żywieniowe i wspierając drobnych rzemieślników, z zachowaniem pełnego szacunku dla natury. Wartości zrównoważonego rozwoju integrują stale rosnącą społeczność Lokalnego Rolnika.

Dla zdrowego społeczeństwa
LokalnyRolnik.pl skupia osoby poszukujące zdrowej alternatywy dla wysoko przetworzonej żywności, produkowanej przy użyciu konserwantów i chemicznych ulepszaczy. Firma w codziennych działaniach zachęca do podejmowania świadomych wyborów w kwestiach żywieniowych, podkreślając ich pozytywny wpływ na zdrowie i samopoczucie klientów. Na wirtualnym targu dostępne są wyłącznie produkty o czystej etykiecie, z krótkim terminem przydatności, wytworzone dzięki naturalnym, bezpiecznym metodom. Zakupy za pośrednictwem platformy pozwalają osobom prowadzącym intensywny tryb życia w komfortowy sposób zyskać dostęp do świeżego jedzenia w uczciwych cenach.

Dla małych rzemieślników
Na wirtualnym straganie swoje produkty wystawiają właściciele małych gospodarstw pracujący w sposób daleki od standardów przemysłowych. Wyróżniają ich niekonwencjonalne metody uprawy i hodowli, często oparte na wieloletnich tradycjach rodzinnych. Część afiliowanych gospodarstw posiada certyfikat ekologiczny. Lokalny Rolnik wspiera drobnych wytwórców jedzenia w duchu slow food, oferując współpracę na uczciwych zasadach. Platforma stwarza okazję do promocji produktów z poszczególnych regionów Polski, budząc coraz większy apetyt wśród mieszkańców wielkich miast na tradycyjne, rzemieślnicze dobra.

Dla dobra planety
Firma stoi na straży zachowania najwyższych standardów produkcji jedzenia przy jednoczesnej trosce o środowisko. Partnerzy Lokalnego Rolnika przechodzą proces weryfikacji w aspekcie m.in. wykorzystania naturalnych składników, dobrego traktowania zwierząt, jak i dążenia do zminimalizowania negatywnego wpływu na naturę. Założyciele firmy dbają o to, aby rozwijała się zgodnie z zasadami środowiskowej odpowiedzialności biznesu. Wprowadzają zaawansowane rozwiązania logistyczne, by zmniejszać ślad węglowy oraz niwelować do zera problem marnowania żywności na poziomie dystrybucji.

Jak działa LokalnyRolnik.pl?
Zaloguj się na www.lokalnyrolnik.pl i poznaj ofertę wytwórców zlokalizowanych najbliżej ciebie. Złóż zamówienie, wybierając spośród warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli, przetworów czy tradycyjnych wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Przesyłka może być dostarczona wprost pod twoje drzwi – możesz ją także odebrać z punktów stacjonarnych znajdujących się w największych polskich miastach (Warszawa, Kraków, Katowice, Wrocław oraz ich okolice). Po zrealizowaniu zamówienia lokalny producent otrzyma pieniądze, a ty możesz wystawić mu wirtualną rekomendację.

Lokalny Rolnik w liczbach:
• 120 regionalnych rzemieślników
• 50 000 rodzin robiących zakupy na wirtualnym targowisku
• ponad 3 500 produktów dostępnych na platformie każdego dnia

Więcej informacji dostępnych jest na www.lokalnyrolnik.pl, www.facebook.pl/lokalnyrolnikpl oraz www.instagram.com/lokalnyrolnik

Bezpośredni link:
Lokalny Rolnik to wirtualny targ prawdziwego jedzenia warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli https://www.burgundia.pl/lokalny-rolnik-to-wirtualny-targ-prawdziwego-jedzenia-warzyw-i-owocow-z-ekologicznych-upraw-wiejskich-jaj-i-nabialu-miesa-wedlin-i-ryb-z-malych-hodowli

#lokalny rolnik facebook #lokalny rolnik dlugoleka #lokalny rolnik łódź punkty odbioru #lokalny rolnik łódź #lokalny rolnik bytom #lokalny rolnik czy to działa
  • ← Miraculum: Mikołaj Roznerski twarzą marki WARS
  • Spacery po lesie, rowerowe wycieczki: Dietetycznie, aktywnie i zdrowo, czyli jak zorganizować sobie ruch na świeżym powietrzu? →
Ciekawe artykuły

Przepis na szybki obiad z rybką!

Przepis na szybki obiad z rybką!
Kiedy pogoda za oknem taka piękna to nie zawsze chce nam się spędzać czas w kuchni. Warto więc znać przepisy, dzięki którym zjemy pysznie, a przygotowanie dania będzie niezwykle proste i szybkie.

Rekordowy Dzień Dziecka w Restauracji "Nad Stawem" w Bogacicy

Rekordowy Dzień Dziecka w Restauracji "Nad Stawem" w Bogacicy
Już 1 czerwca 2019 roku w ramach obchodów Dnia Dziecka, w Restauracji „Nad Stawem” w Bogacicy odbędzie się oficjalna próba bicia Rekordu Polski na najdłuższą linię z naleśników.

Grillowanie w Twoim stylu

Grillowanie w Twoim stylu
Długo wyczekiwany, na szczęście nareszcie się zaczął. Sezon grillowy! Chociaż pogoda jeszcze w kratkę, niemal wszyscy ruszamy na działkę czy do ogrodu, aby wrzucić coś na ruszt. Sposobów jest jednak wiele. Jaki jest Twój

Nowość! Powrót do tradycji – Wędzonka ze Śląska marki Berger

Nowość! Powrót do tradycji – Wędzonka ze Śląska marki Berger
„Ślōnskie szpecyjały” to produkty już od ponad 35 lat sygnowane nazwiskiem Berger - rodzinną firmą związaną ze śląskim miastem Rydułtowy.

Warsztaty kiszonek z uczestniczką Master Chef w CH Osowa!

Warsztaty kiszonek z uczestniczką Master Chef w CH Osowa!
Już 5 października w Centrum Handlowym Osowa odbędą się bezpłatne warsztaty z przygotowywania kiszonek, gdzie pod czujnym okiem autorki książek o gotowaniu i uczestniczki Master Chef, Jolanty Naklickiej-Kleser, uczestnicy przys

Najlepiej, bo rodzinnie!

Najlepiej, bo rodzinnie!
Wspólne śniadanie to często okazja do miłej celebracji poranka w gronie najbliższych. Niestety pośpiech w jakim żyjemy sprawia, że rzadko udaje się nam wygospodarować odpowiednio dużo czasu, by cieszyć się porannym posiłk

Orientalne kanapki, czyli hummus w doborowym towarzystwie

Orientalne kanapki, czyli hummus w doborowym towarzystwie
Jego gładka konsystencja, kremowy kolor i charakterystyczny smak są rozpoznawalne na całym świecie. Hummus, bo o nim mowa, sprawdza się jako smarowidło do pieczywa, dip do surowych warzyw, dodatek do dań głównych…

Cebulka marynowana srebrna OLE! – niebanalny dodatek w karnawałowym menu

Cebulka marynowana srebrna OLE! – niebanalny dodatek w karnawałowym menu
Nadszedł czas karnawału! Czas radości i szampańskiej zabawy do samego rana. To także pretekst to celebrowania wspólnych chwil z najbliższymi i przyjaciółmi na domówkach i kameralnych imprezach, na których za pewne nie zabrak

Prawdziwe jedzenie od FRoSTY

Prawdziwe jedzenie od FRoSTY
Starannie wyselekcjonowane składniki, dbałość o recepturę i prostota przyrządzenia. Sięgając po dania gotowe FRoSTY nie trzeba wybierać pomiędzy pełnowartościowym posiłkiem a jego jakością czy szybkością przygotowania.

WIELKIE OTWARCIE RESTAURACJI „PIĄTA PORA ROKU” W SZKLARSKIEJ PORĘBIE

WIELKIE OTWARCIE RESTAURACJI „PIĄTA PORA ROKU” W SZKLARSKIEJ PORĘBIE
Od tygodni zapowiadane otwarcie „Piątej Pory Roku” zostało sfinalizowane 15 lipca. Restauracja stanowi część ekskluzywnej willi GARMO – jednego z dziewięciu obiektów Norweskiej Doliny zlokalizowanej w Szklarskiej Porębie.
Grudzień 2025
P W Ś C P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
« Paź    
Strony
  • Archiwum
  • Domena na sprzedaż, Kup domenę.
  • Nasze strony
  • Polityka praw autorskich
  • Privacy
  • Tematy
  • Współpraca
Partnerzy
    norweski nauka, języka przez skype,tłumaczenia norweski nauka, języka przez skype,tłumaczenia norweski nauka, języka przez skype,tłumaczenia
Tagi
alkoholcejcychDrinkidzifreixenetjakojestKoktajleLIFESTYLEmarkinbspoacutepiwapiworokutaktymwinaŻywienie
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Pozostawiając w ustawieniach przeglądarki włączoną obsługę plików cookies wyrażasz zgodę na ich użycie.

Więcej informacji na ten temat można znaleźć w dziale polityka prywatności/prywatność i wykorzystywania plików cookies/polityka cookies | Copyright © 2005 - 2025 by EYC.