Data publikacji: 2020-08-11
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Lekkie menu na upalne dni – Sałatka ze Szpinakiem młodym marki Eisberg
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
. Kolorowa, obłędnie pyszna i szybka w przygotowaniu dostarczy nam niezbędnej energii. Sprawdźcie tę propozycję w letnie popołudnie – kulinarny sukces gwarantowany!
Gdy upał nie odpuszcza, także apetyt nam nie dopisuje. Istnieje jednak wyjście z sytuacji – lekka, a zarazem pożywna sałatka na bazie wartościowego młodego szpinaku. Kolorowa, obłędnie pyszna i szybka w przygotowaniu dostarczy nam niezbędnej energii. Sprawdźcie tę propozycję w letnie popołudnie – kulinarny sukces gwarantowany!
Składniki:
3 garście Szpinaku młodego marki Eisberg
2 małe, upieczone buraki
50 g sera halloumi
garść żurawiny
garść orzechów włoskich
garść orzechów nerkowca
2 łyżki oliwy
sól
pieprz czarny
Dressing:
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka wody
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy miodowej
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Szpinak młody marki Eisberg ułożyć w miseczce. Upieczone buraki pokroić w kostkę i wymieszać ze szpinakiem. Polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Ser halloumi pociąć w plastry. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę
i smażyć ser aż się przyrumieni. Ułożyć go na wierzchu sałatki. Całość posypać orzechami nerkowca i włoskimi oraz żurawiną.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie