W tym roku o 35% wzrosła liczba Polaków korzystających z tzw. diet pudełkowych. Mimo iż dostawcy zapewniają wysoką jakość odpowiednio zbilansowanych dań, to utrzymanie ich świeżości, szczególnie latem, jest nie lada wyzwa
Wielkanoc. Święto to łączy w sobie ogromne bogactwo tradycji, również tych kulinarnych. Wielkanocny stół kojarzy się przede wszystkim z obfitością i różnorodnością. Nie może zabraknąć na nim rozmaitych wędlin, jajek
Gołąbki, bigos, fasola po bretońsku – to klasyki, niezmiennie cieszące się popularnością wśród wielbicieli tradycyjnych smaków. Teraz są dostępne w nowej, warzywnej odsłonie.
„Jaka szkoda, że te obłoczki płynące nie są z waniliowego kremu... a te różowe - że to nie lody malinowe…”. Kto z nas jako dziecko nie chciał, chociaż na chwilę zamienić się w Dyzia Marzyciela z wiersza Tuwima i móc
Co jest, doktorku? – kultowe powiedzenie bohatera kreskówek studia Warner Bros. przyszło już do historii kinematografii. Ulubieniec najmłodszych, Królik Bugs, wypowiadając te słowa, chrupał marchewkę. Tym samym stał się na
Halloween to święto kojarzące się z duchami, zombie i… wampirami. Jak wiadomo, te ostatnie najlepiej jest odpędzić za pomocą czosnku. Jeśli w halloweenowy wieczór nie planujecie randki (zwłaszcza z Drakulą), to koniecznie
Już 4 i 5 września regionalni rzemieślnicy zaprezentują efekty swoich letnich zbiorów w ramach kolejnej edycji jarmarku Żuławskie Smaki W CH Osowa.
Fundacja ProKarton prezentuje wyniki cyklicznego badania społecznego, przeprowadzonego przez firmę Kantar. W badaniu sprawdziliśmy wiedzę oraz nawyki Polaków w zakresie selektywnej zbiórki kartonów do płynnej żywności.
Jedno z najważniejszych wydarzeń sezonu wyścigów konnych 2019 za nami. O pełną obsługę kulinarną wydarzenia zadbał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych – marka Deli Catering.
Jesień to czas w którym szczególnie powinniśmy zadbać o naszą kondycję. W tę porę roku jesteśmy bardziej narażeni na spadek odporności niż kiedykolwiek. Dlatego też warto zatroszczyć się o wzmocnienie organizmu i dostar