LIFESTYLE Żywienie

Jesienna poezja smaków

Jesienna poezja smaków
W kalendarzu i za oknem jesień, dlatego pora na nową kompozycję smaków- sałatkę z pieczoną dynią, słodko- kwaśną Żurawiną suszoną HELIO Natura i prażonymi Orzechami włoskimi HELIO! Pyszne, zdrowe, kolorowe danie w jesiennej odsłonie! Smacznego

Data publikacji: 2018-09-25
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Jesienna poezja smaków
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

W kalendarzu i za oknem jesień, dlatego pora na nową kompozycję smaków- sałatkę z pieczoną dynią, słodko- kwaśną Żurawiną suszoną HELIO Natura i prażonymi Orzechami włoskimi HELIO! Pyszne, zdrowe, kolorowe danie w jesiennej odsłonie! Smacznego :-)

Jesienna poezja smaków LIFESTYLE, Żywienie - W kalendarzu i za oknem jesień, dlatego pora na nową kompozycję smaków- sałatkę z pieczoną dynią, słodko- kwaśną Żurawiną suszoną HELIO Natura i prażonymi Orzechami włoskimi HELIO! Pyszne, zdrowe, kolorowe danie w jesiennej odsłonie! Smacznego :-)

W kalendarzu i za oknem jesień, dlatego pora na nową kompozycję smaków- sałatkę z pieczoną dynią, słodko- kwaśną Żurawiną suszoną HELIO Natura i prażonymi Orzechami włoskimi HELIO! Pyszne, zdrowe, kolorowe danie w jesiennej odsłonie! Smacznego :-)

 

Składniki:

1-2 garście rukoli

pieczona dynia- ok. 10 kawałków

1 opakowanie Żurawiny suszonej HELIO Natura

150 g sera feta

½ opakowania Orzechów włoskich HELIO

sos:

2 łyżki octu balsamicznego

1 łyżeczka musztardy

1 łyżka miodu płynnego

5 łyżek oliwy z oliwek

sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Orzechy włoskie HELIO siekamy i podprażamy na suchej patelni, a owoce suszone Żurawiny HELIO Natura moczymy w ciepłej wodzie lub soku. Na talerzu układamy umyte i osuszone liście rukoli, kawałki upieczonej dyni, pokruszony ser feta i żurawinę. Następnie łączymy składniki sosu- ocet, musztardę, miód i oliwę z oliwek, dodajemy do smaku szczyptę soli i pieprzu. Całość polewamy gotowym sosem i posypujemy podprażonymi wcześniej Orzechami włoskimi HELIO

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Jesienna poezja smaków LIFESTYLE, Żywienie - W kalendarzu i za oknem jesień, dlatego pora na nową kompozycję smaków- sałatkę z pieczoną dynią, słodko- kwaśną Żurawiną suszoną HELIO Natura i prażonymi Orzechami włoskimi HELIO! Pyszne, zdrowe, kolorowe danie w jesiennej odsłonie! Smacznego :-)
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Rodzinna Wielkanoc z marką Czas na Herbatę

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy