LIFESTYLE Żywienie

FRoSTA po azjatycku

FRoSTA po azjatycku
Sezon na azjatyckie podróże w pełni. Zima to najlepszy okres na wyprawy w ten egzotyczny region świata, który słynie nie tylko z pięknych krajobrazów, bogatej kultury, ale przede wszystkim ze znakomitej

Data publikacji: 2019-02-13
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: FRoSTA po azjatycku
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Sezon na azjatyckie podróże w pełni. Zima to najlepszy okres na wyprawy w ten egzotyczny region świata, który słynie nie tylko z pięknych krajobrazów, bogatej kultury, ale przede wszystkim ze znakomitej kuchni.

FRoSTA po azjatycku LIFESTYLE, Żywienie - Sezon na azjatyckie podróże w pełni. Zima to najlepszy okres na wyprawy w ten egzotyczny region świata, który słynie nie tylko z pięknych krajobrazów, bogatej kultury, ale przede wszystkim ze znakomitej kuchni.

Sezon na azjatyckie podróże w pełni. Zima to najlepszy okres na wyprawy w ten egzotyczny region świata, który słynie nie tylko z pięknych krajobrazów, bogatej kultury, ale przede wszystkim ze znakomitej kuchni. Uznawana za jedną z najlepszych na świecie, kuchnia azjatycka znakomicie uzupełni również naszą zimową dietę. Nic tak bowiem nie rozgrzeje w mroźny dzień, jak imbir, kurkuma, czy pieprz kajeński. Nie trzeba jednak wybierać się w daleką podróż, aby poczuć fascynujące smaki Azji. Można po prostu sięgnąć po Asian wok – makaron z kurczakiem po azjatycku FRoSTY.

Danie skomponowane jest ze smażonych kawałków piersi z kurczaka, w stylu azjatyckim, z klasycznym makaronem i doprawione sosem sojowym. Jego smak podkreślają chrupiące warzywa: ziarna soi, różyczki brokułów, papryka i pieczarki, aromatyczne przyprawy: kolendra, imbir, pieprz kajeński, kurkuma oraz sos sojowy

Smak i zapach Azji

Azjatycki talerz to paleta kolorów, smaków i zapachów. Dzięki umiejętnemu połączeniu aromatycznych ziół i przypraw z prostymi składnikami, w potrawach azjatyckich można wyczuć pięć smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny oraz ostry.

Sos sojowy jest znakomitym zamiennikiem soli. W kuchni azjatyckiej jest podstawową przyprawą dodawaną do makaronów, zup oraz sosów. Ciemny doskonale komponuje się z mięsem. Jasny idealnie pasuje do ryb.

Kolendrę wyróżnia silny aromat i bardzo mocny, charakterystyczny smak. Idealnie komponuje się z rozmaitymi rodzajami mięsa.

Imbir, ze swoim wspaniałym cytrynopodobnym zapachem oraz ostrością, idealnie podkreśla smak dania.

Kurkuma, oprócz nadawania potrawom charakterystycznego koloru, cechuje się lekkim, korzennym smakiem z nutą ostrości.

A to już wiesz?  Legendarne czekoladki Malaga, Tiki Taki i Kasztanki teraz także w nowej odsłonie

Smacznie i prosto

Mrożone danie Asian wok – makaron z kurczakiem po azjatycku FRoSTY znajdziesz w sklepowych zamrażarkach. Wystarczy 9 minut na patelni lub 10 w mikrofalówce i można się rozkoszować pysznym smakiem Azji we własnym domu.

Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku, FRoSTA nie stosuje żadnych dodatków do żywności. Mrożone danie, Asian wok – makaron z kurczakiem po azjatycku znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie 13,50 zł/500 g.

Dowiedz się więcej na Frosta.pl

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
FRoSTA po azjatycku LIFESTYLE, Żywienie - Sezon na azjatyckie podróże w pełni. Zima to najlepszy okres na wyprawy w ten egzotyczny region świata, który słynie nie tylko z pięknych krajobrazów, bogatej kultury, ale przede wszystkim ze znakomitej kuchni.
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy