LIFESTYLE Żywienie

Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!

Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!
Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek

Data publikacji: 2020-08-10
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!

Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE! LIFESTYLE, Żywienie - Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!

Składniki:

400g suchej ciecierzycy (będzie moczona przez noc w wodzie)
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
przyprawy: po łyżeczce ostrej i słodkiej papryki, sody oczyszczonej, kuminu, kolendry, przyprawy 7 smaków
olej do smażenia
1 duża łyżka Pasteny –  pasty z czarnych oliwek OLE!
garść pietruszki/kolendry
sól i pieprz do smaku

 

Ciecierzycę namaczamy w wodzie przez całą noc. Odsączamy, opłukujemy. Blendujemy z czosnkiem, posiekaną cebulką i Pasteną OLE!. Dodajemy zioła i przyprawy. Chwilę ponownie blendujemy całość. W międzyczasie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z otrzymanej masy formujemy kuleczki. Smażymy na oleju, na głębokim tłuszczu, aby były chrupiące, a w środku miękkie. Podajemy na ciepło z hummusem.

 

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE! LIFESTYLE, Żywienie - Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Aromatyczne sosy do warzyw

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy