LIFESTYLE Żywienie

Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem

Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem
Awokado zapiekane z tuńczykiem i

Data publikacji: 2018-01-30
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie

Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem

Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem LIFESTYLE, Żywienie - Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem

Składniki:

2 awokado
150 g filetu z tuńczyka
300 g sera Aldamer MSM Mońki
½ pęczka natki pietruszki
1 jajko
100 ml słodkiej śmietany 18%
1 łyżka mąki pszennej
3 ząbki czosnku
sól i czarny pieprz grubo mielony do smaku

 

Wykonanie:

 Awokado przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Łyżeczką, częściowo wydrążyć miąższ i przełożyć do miski. Dodać tuńczyka pokrojonego w kostkę, ¾ sera startego na tarce, pokrojoną natkę, posiekany czosnek, mąkę, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać. Osobno w misce jajko roztrzepać ze śmietanką i wlać do miski z tuńczykiem i wszystkimi składnikami. Wymieszać i tak przygotowanym farszem wypełnić miseczki po wydrążonym awokado. Posypać pozostałym startym serem i zapiec w piekarniku w rozgrzanym do 200oC przez około 25 minut.

 

Smacznego!

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem LIFESTYLE, Żywienie - Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie

A to już wiesz?  Powrót dzieci i młodzieży do formy po przymusowej kwarantannie

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy