Data publikacji: 2018-01-10
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Aksamitne curry rybne z serkiem kremowym
Kategoria: LIFESTYLE, Żywienie
Aksamitne curry rybne z serkiem kremowym
Aksamitne curry rybne z serkiem kremowym
Składniki:
500 g filetów rybnych
4 łyżki oleju kokosowego
1 cebula
1 papryczka chili (czerwona lub zielona)
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka świeżego tartego imbiru
½ łyżeczki mielonego kuminu
¼ łyżeczki mielonego cynamonu
1 liść laurowy
3 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
1 średni pomidor
1 puszka mleka kokosowego
100 g Serka topionego kremowego MSM Mońki
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Filety rybne pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju kokosowym. Dodać papryczkę chili bez pestek, pokrojoną w kostkę oraz kurkumę, imbir, kumin, cynamon, liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość chwilę podsmażyć. Następnie dodać sok z cytryny, pokrojone w kostkę pomidory, mleko kokosowe i serek topiony. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać wcześniej przygotowaną rybę. Całość poddusić na wolnym ogniu około 10 minut.
Smacznego!
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #LIFESTYLE #Żywienie