Przepis na grillowane faszerowane papryki z mięsem mielonym i fetą

Niebanalne pomysły na danie z grilla!

Sezon grillowy zachęca do kulinarnych eksperymentów na świeżym powietrzu. Marka Jan Niezbędny przygotowała kilka prostych, ale oryginalnych przepisów, które możemy zaskoczymy naszych gości. Za ich sprawą nasze grillowanie będzie nie tyko pyszne, lecz także naprawdę zdrowe!

Grillowane faszerowane papryki z mięsem mielonym i fetą

Składniki:

 4 kolorowe papryki
 500 g mięsa mielonego wołowego
 200 g ugotowanego ryżu
 oliwa
 2 posiekane ząbki czosnku
 1 cebula
 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
 200 g sera feta
 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i oregano
 sól, pieprz
 tacki do grilla Jan Niezbędny

Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić na niej pokrojony drobno czosnek i posiekaną cebulę.

Dodać mięso. Pod koniec smażenia dodać pokruszoną fetę oraz przecier pomidorowy. Wszystko połączyć z ugotowanym ryżem.

Papryki umyć i rozciąć na pół. Usunąć gniazda nasienne i białe części. Napełnić je farszem. Grillować na tackach do czasu, aż papryki będą na wpół miękkie

Authors
Top