Wiadomości branżowe articles

Ekspres dla gastronomii o niewielkich rozmiarach, a wielkich możliwościach

Rozterką niejednego właściciela kawiarni czy restauracji jest zapewnienie gościom wyśmienitej kawy najwyższej jakości, o wyjątkowym smaku i aromacie. Dodatkowym wyzwaniem bywają ograniczenia przestrzeni, w której musi znaleźć się wiele sprzętów – od wielofunkcyjnego blendera, poprzez kruszarkę do lodu aż po wyciskarkę do soków i nieodzowny ekspres.…

Dwie ręcznie zbierane kawy z serca dwóch różnych kultur

W Rwandzie, na małej, ale nowocześnie zmodernizowanej plantacji kawy w okolicach jeziora Kiwu pracuje niewielka, lokalna społeczność. Takich jest tutaj wiele. Gęsto zaludnione brzegi jeziora Kiwu to tereny żyzne, o dobrych warunkach do uprawy. Tutejsi plantatorzy jakiś czas temu doświadczyli renesansu przemysłu kawowego i używają nowoczesnych technik obróbki zbiorów, dostarczając kawę szlachetnej jakości i najlepszego aromatu.…
Top