Przepisy articles

Para buch, czyli zdrowy obiad wprost w bambusowego koszyczka

Para buch, czyli zdrowy obiad wprost w bambusowego koszyczka

Informacja prasowa Warszawa, 17 czerwca 2019 r. Para buch, czyli zdrowy obiad wprost w bambusowego koszyczka Gotowanie na parze to trend nieustępujący z naszych jadłospisów. Cenimy jego funkcjonalność – dzięki przygotowywaniu potraw w ten sposób, produkty takie jak warzywa czy mięso tracą zdecydowanie mniej wartości odżywczych w porównaniu do tych gotowanych w wodzie czy smażonych na rozgrzanym oleju.…

Cudowne Brownie od Tomasza Dekera

Warszawa, kwiecień 2019 Informacja prasowa Cudowne Brownie od Tomasza Dekera Tomasz Deker, mistrz cukiernictwa, w swojej pracy składniki odmierza do tysięcznych grama, łączy dokładność, precyzję i spokój ze spojrzeniem artysty. Jego pasją jest czekolada, z której potrafi stworzyć prawdziwe arcydzieła. Z okazji Dnia Czekolady (12 kwietnia), specjalnie dla kampanii „Słodka Równowaga”, mistrz dzieli się swoim przepisem na doskonałe brownie, które zachwyci gości przy wielkanocnym stole.…

Karpatka w kilku smakach

Warszawa, 29.04.2019 r. Informacja prasowa Karpatka w kilku smakach Karpatka to jedno z najpopularniejszych w Polsce ciast, którego kształt przypomina… góry Karpaty. Stąd jego nazwa. Mimo wieloletniej historii, pojawia się coraz więcej wariacji na temat tego zdawałoby się tradycyjnego deseru. Marka Delecta zdradza kilka unowocześnionych przepisów na to legendarne już ciasto.…

Łosoś wędzony aromatem herbacianym

Informacja prasowa Poznań, 9 grudnia 2016 roku Łosoś wędzony aromatem herbacianym Łosoś to jedna z najtłustszych, ale też najzdrowszych ryb. Zawiera rzadko spotykany zestaw unikalnych wartości odżywczych. Ryba ta bogata jest w cynk i selen, potas, jod, a także witaminy takie jak: A, D E i B, które są szczególnie ważne dla naszego organizmu w chłodne i deszczowe dni, kiedy łatwo nabawić się infekcji.…

Foodpairing – Jak dobrać piwo do posiłku?

Informacja prasowa Warszawa, XX października 2015 Jak dobrać piwo do posiłku? Foodpairing, czyli sztuka łączenia smaków jest coraz bardziej doceniana. Nie wszyscy jednak wiedzą, że różne gatunki alkoholi, między innymi piwa doskonale uzupełnią potrawy i wzbogacą doznania smakowe. Kriek, czy piwa o mocnym aromacie chmielu potrafią zaskoczyć szczególnie w połączeniu z delikatną jagnięciną czy słodkim deserem.…
Top